Oldja meg az önkormányzat Kőbánya-alsó kritikán aluli helyzetét!
2021. február 05. írta: MSZDP Kőbánya

Oldja meg az önkormányzat Kőbánya-alsó kritikán aluli helyzetét!

Kőbánya-alsó vasútállomás, a Mázsa tér, Liget tér és környéke évtizedes viszonylatban kritikán aluli állapotban van. Volt itt emberrablás, késeléses gyilkosság, nők rugdosása és szatír is.

A Kőbányai Önkormányzat vezetése és a polgármester hosszú évek óta ígéri a terület megújítását, a közbiztonság javítását, de idáig érdemi előrelépés nem történt. Ahogy az lenni szokott, az önkormányzat ígér, de nem tartja be.

A 2019. évi önkormányzati választások eredménye figyelmeztető jel volt az addig teljes mértékben fideszes vezetésű Kőbányának. Az önkormányzati képviselő testület elveszítette kormánypárti többségét (addigi egyeduralmát), mi több, az ellenzéki pártok kiegyenlítették az erőviszonyokat. Az, hogy ez a jel nem volt elég az önkormányzat vezetése, és mindenek előtt Kovács Róbert polgármester számára, az sajátos kőbányai szappanopera is lehetne. De nem az. Általános jelenség. A Fidesz semmiből nem tanul. Még a maga kárán sem. Legalábbis egyelőre még nem. Na majd 2022-ben. De ne szaladjunk ennyire előre...

A bejegyzés témája Kőbánya központjához közeli, ámde az ódon központhoz méltatlan állapotú "Alsó". Aki fényes nappal végig megy a környéken, tisztára egy nagyvárosi gettóban érezheti magát. Áldatlan állapotok, bűz, mocsok, hajléktalanok, kéregető nímandok. Mindent megtalálni egy helyen, ömlesztve és kegyelmet nem ismerve az arcunkba tolva a valóságot: Kőbánya ezen része a belső kerületekből kiszorult kétes alakok gyűjtőhelye lett. Számos cikk jelent meg az utóbbi hosszú évek, évtizedek alatt, mely bántalmazott kiskorúakról, nőkről, és nem kevés esetben egyedül haladó férfiak vegzálásáról szólnak. Jelenleg ott tartunk, hogy jó érzésű és kissé félénk ember nem szívesen (nem szívesen? egyáltalán nem) mer végig menni a környéken. Az alábbi linkeken néhány kiragadott példát olvashatnak az utóbbi évek rablásairól, zaklatásairól. Természetesen ne feledkezzünk meg a "méltán" országos hírű sz*pófantomról, mely tovább öregbítette Kőbánya-alsó amúgyis megtépázott hírnevét. Ámbár ennek taglalásától itt eltekintenénk, hiszen a közszemérem sértésen túl, mégsem komoly bűncselekményről beszélhetünk, illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy az internet népe napokig jót mulatott az eseten és az országos TV adók is elsők között számoltak be róla és Kőbányáról. No nem baj, hát a negatív kampány is kampány... 

Tehát néhány kiragadott példa az elmúlt évek problémáiról, melyek mind Kőbánya-alsón és környékén történtek.

- Egy férfi bántalmazott egy jegyvizsgálót Kőbánya-alsónál. A rendőrség nagy erőkkel nyomozott - 2019 (itt a link és itt egy másik)
- Egy férfi nemes egyszerűséggel felrúgott egy nőt az alsó felé tartó villamoson - 2019 (itt a link)
- Videóra vettek egy EMBERRABLÁST (igen, emberrablást...) a Liget téren, ahogy néhány jól megtermett ős-kőbányai egy autóba tuszkolt egy férfit, majd elhajtottak a helyszínről - szintén 2019 (itt a link, itt pedig érdemes megnézni a videót: link)
- Életveszélyt okozó testi sértés miatt nyomoztak egy férfi ellen, aki 2017-ben életveszélyesen bántalmazott egy nőt (itt a link)
- Egy prostituáltat 40 (!!) késszúrással öltek meg majd hajítottak ki a kocsiból 2014-ben (itt a link, itt egy másik)

 Ezek csak szemelvények mindazon bűncselekményekből, melyek Kőbánya gettójában, a Kőbánya-alsó és környéki dzsumbujban történtek. Mondanunk sem kell, hogy a helyzetet semmiképp sem javítja, hogy a még éppen felszámolás alatt álló Hős utca csak pár sarok a vasútállomástól. A Hős utca esetében végre valahára lépésre határozta el magát az önkormányzati vezetés, bár abban sem volt sok köszönet, elég ha csak arra gondolunk, hogy az eszkalálódott problémát kitolta a többi szomszédos kerületre, így a drogosok, bűnözők, dílerek és prostituáltak Zuglóban és Kőbánya más területein (java részt Kőbánya-alsónál) jelentek meg. Közterületeken, parkokban, padokon és a betonon tengetik haszontalan bűnöző életüket. Az önkormányzati vezetés pedig kényelmesen, hátra dőlve szemléli az eseményeket: mondván mi mindent megtettünk az emberhez méltatlan életkörülmények és környezet felszámolására... Ja, hogyne. Látjuk...
Hány és hány olyan problémának és bűncselekménynek kell még történnie ahhoz, hogy Kovács Róbert fideszes polgármester és maradék egysejtű csapat végre észbe kapjon: CSINÁLNI KELL VALAMIT! Javasoljuk, hogy Kovács Róbert fideszes polgármester ne azzal legyen elfoglalva, hogy a választások előtt újra nevet változtat. Hiszen volt ő már minden, az ABC összes betűjét oda biggyesztette neve elé, hogy meg lehessen különböztetni a sok kovácsróberttől. Nem mellesleg a "D" betű hasznos is, hiszen sokan összetéveszthetik a tudományos doktori (Dr.) fokozattal, így akár még okosnak is látszódhat egyesek szemében. Persze ABCD Kovács Róbert Antal stb. polgármester és a Doktori fokozat olyat távol van egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. 

A 130 éves MSZDP - Szociáldemokrata Párt Kőbányai Alapszervezete nyomatékosan felszólítja a kerület polgármesterét és csapatát: haladéktalanul kezdje meg a környék rehabilitációját, térfigyelő kamerák felszerelésével, állandó járőr szolgálattal és kihelyezett rendőrőrssel. Ha ABCD Kovács Róbert Antal stb.-nak nem megy a dolog, akkor rá kell olyan emberekre bízni, akik tettre készek és hajlandók mindent megtenni annak érdekében, hogy a kerület ezen része végre élhető, biztonságos és igazán kőbányai legyen. A miénk. Mindannyiunké. Az MSZDP ebben érdekelt.

Valódi megoldásokat követelünk Kőbányán!
Követeljük Kőbánya-alsó rendbe tételét! 
Jópofizások, sörrel való kampányolások és látszatintézkedések helyett valódi cselekvést!

ÉLHETŐ KŐBÁNYÁT!

Az MSZDP - Szociáldemokrata Párt
Kőbányai Alapszervezete

Facebook elérhetőségünk: link
Központi weboldal: szocialdemokratak.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://mszdpkobanya.blog.hu/api/trackback/id/tr4116417502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása