Sarkvidéki fagy jön: segítsünk a hajléktalan embereknek!
2021. február 12. írta: MSZDP Kőbánya

Sarkvidéki fagy jön: segítsünk a hajléktalan embereknek!

 

Továbbra is folytatódik a sarkvidéki eredetű fagy, embertelen mínuszok jönnek. Ebben a helyzetben, ahogy minden évben, az utcán élő embertársaink, a hajléktalanok vannak a legnagyobb veszélynek kitéve.

Segítsünk nekik, figyeljünk rájuk!

Azonban a jelenlegi korlátozásokat figyelembe véve, ez nem is olyan egyszerű dolog. Este 8 óra után csak úgy nem tartózkodhatunk az utcán, kivéve ha munkából jövünk, munkába megyünk, vagy kutyát sétáltatunk. Tehát a hajléktalan emberekre való odafigyelés sokkal nagyobb feladat lesz. Megkérünk mindenkit, hogy ha munka miatt van este 8 óra után az utcán, vagy kutyát sétáltat, járjon nyitott szemmel és figyeljen a szokásosnál is jobban oda azon társainkra, akik az utcán kénytelenek a fagyokat átvészelni.

A Menhely Alapítvány ez ügyben közleményt adott ki, melyben egy fontos telefonszámot is megírtak. Mindenki, aki bajban lévő embert lát, hívja az alábbi számot:

06-1-338-41-86

A legjobb, ha a fenti telefonszámot elmentjük a mobilunkba, így egy két kattintással elérhetjük a regionális diszpécsereket, akik azonnal intézkednek: mentőt hívnak a bajba jutott emberekhez.

Figyeljünk embertásainkra, figyeljünk azokra, akik számára a tél csupa veszélyt jelent: fagyot, élelemhiányt, folyadékhiányt. Számukra életmentő lehet a kötelességtudó odafigyelés.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mszdpkobanya.blog.hu/api/trackback/id/tr9616424516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása